Garantie- en Retourbeleid

WETTELIJKE GARANTIE

In de wet staat dat u als consument recht heeft op een deugdelijk product. Dit betekent dat het product biedt wat u ervan mag verwachten, u moet het product een bepaalde tijd normaal kunnen gebruiken. Aangezien Re-Own gespecialiseerd is in de koop en verkoop van tweedehands producten is er geen sprake van fabrieksgarantie, echter wel van wettelijke garantie. Voor alle tweedehands / gebruikte / occasion camera’s en lenzen en overige items die gekocht zijn bij Re-Own geldt dat zij geleverd worden met 2 maanden garantie, indien niet anders overeengekomen. Uitgesloten van garantie zijn accessoires waaronder, maar niet uitsluitend; flitsers, tassen, accu’s, opladers, slings, batterygrips en geheugenkaarten. In aanvulling op bovenstaande worden garantiebeperkingen of -verlengingen altijd op de factuur vermeld na overeenstemming tussen Re-Own en koper.

GARANTIEBEPERKINGEN

Iedere fabrikant tracht een zo goed mogelijk product te leveren. Ondanks deze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat een product defect raakt. Wanneer een product defect raakt binnen de garantietermijn en niet door ondeugdelijk gebruik zoals onder andere val-, stoot-, vocht-, zand-, stof-, of breukschade, dan wordt het product kosteloos hersteld, vervangen of gecrediteerd. Dit geldt niet voor schades of defecten die ten tijde van aankoop bekend waren.

Zonder factuur wordt een verzoek tot garantie niet in behandeling genomen. Het recht op garantie vervalt wanneer het product gerepareerd of aangepast is, zonder dat hier vooraf schriftelijk toestemming is verleend. 
Wanneer het product incompleet of beschadigd is behoudt Re-Own het recht om waardevermindering naar alle redelijkheid toe te passen. Tevens behoudt Re-Own het recht om, wanneer er twijfels bestaan over de aard van het defect, deze eerst ter controle aan te bieden aan een reparateur.
Uitgesloten van garantie zijn accessoires waaronder, maar niet uitsluitend; flitsers, tassen, accu’s, opladers, slings, batterygrips en geheugenkaarten.
Retourkosten worden niet vergoed.

GARANTIE AANVRAGEN

Wanneer het product buiten uw en/of andermans schuld defect is geraakt kunt u binnen de garantietermijn aanspraak maken op de garantie.
U kunt hiervoor dit formulier invullen, een e-mail sturen aan: info@re-own.nl of bellen met +316-87310189

Hierna zal een retourprocedure worden gestart.

GARANTIE AFHANDELING

Re-Own vraagt uw begrip voor het feit dat een passende oplossing tijd kan kosten. Uiteraard wordt alles in het werk gesteld om u zo spoedig mogelijk een passende oplossing te bieden. Hierbij maakt Re-Own de keuze uit reparatie, vervanging of vergoeding van het product. 
Indien er sprake is van een creditering streven wij ernaar om het bedrag binnen 5 werkdagen aan u te voldoen.
De verzendkosten voor het retourneren en/of aanbieden van een garantie zijn voor eigen rekening. De verzendkosten van de reparateur naar u worden vergoed. 

RETOURNEREN

U heeft het recht uw per post ontvangen bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Dit geldt niet voor bestellingen die u heeft afgehaald. 
U heeft na annulering nogmaals 14 dagen de tijd om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van u thuis naar Re-Own zijn voor eigen rekening.
Bovenstaande geldt niet voor producten die zijn afgehaald, deze hebben geen retourrecht.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, kunt u dit formulier invullen of contact opnemen met Re-Own. Dit kan zowel per e-mail (info@re-own.nl) als per telefoon of WhatsApp (+31-87310189).

Wij vragen u het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Re-Own te retourneren.

Uw volledige orderbedrag inclusief verzendkosten wordt binnen 5 werkdagen na het ontvangen van de retour op uw rekening bijgeschreven.

De kosten voor het retour sturen zijn in alle gevallen voor de rekening van de koper.
Koper is verantwoordelijk voor de wijze van verpakken, de wijze van (verzekerde) verzending en het tijdig verzenden.
Het retourbeleid geldt uitsluitend op online aankopen via de webshop van Re-Own en niet voor aankopen waarbij u gekozen heeft om het product af te halen.

RETOURADRES

Re-Own
Oosthavendijk 46
3241 LK Middelharnis
Nederland